image001.jpg

 

image003.jpg

Glavni urednik

Joza Vrljičak

Studia Croatica

 

 

Dr. Otto v. Habsburg

Le Président

Pöcking, 15 listopad 2002

 

Cinjeni gospodine Vrljičak,

 

S velikom užitkom sam upravo primio posebno izdanje Vašeg časopisa Studia Croatica, posvećenog velikom rodoblju i moralist Marku Maruliću. Požurujem s odgovorom da bi Vam se zahvalio na pažnji i ujedno saopćio koliko je moje zadavoljstvo što pred sobom imam djelo u kojem još jednom kategorički dokazuje da se Hrvatska ne nalazi na rubu Europe, nego da je ona, nasuprot, jedan od bitnih elemenata naše kulture i zajedničke civilizacije.

 

Oprostite što Vam pišem na francuskom, ali to je iz razloga što nemam kome bi pismo mogao diktirati na španjoljskom jeziku. Osim toga sam, svom srećom, pun posla zbog ćega moram upotrebiti jezik koji mi je najtećniji i koji je osim toga opće korišten. Ja sam kao dijete dobro govorio hrvatski, ali su od onda protekle tolike godine da se nažalost sada na hrvatskom više ne usudjujem pisati.

 

Želim puno uspjeha Vašem djelu koje će zasigurno biti od velike koristi za Hrvatsku, te Vas zamoljavam cijenjeni gospodine Glavni uredniće da primite izraze mog dubokog i istinskog poštovanja.

 

 

image005.jpg